Om 2 veckor startar den nya internationella simtävlingen ISL (International Swimming League)

Jag är en av ISL ambassadörerna. Och lagkapten för min klubb Energy Standard. Chad Le Clos från Sydafrika är den andra lagkaptenen.


Det finns totalt 8 lag i den här ligan.

Fyra av lagen går till Finalen i Las Vegas 20-21 December. Där mitt lag har stora chanser att ta hem det hela. 🏆

Vi kommer till att börja med tävla i

Indianapolis 5-6 oktober

Neapel 12-13 oktober

London 23-24 November


Alla tävlingar kommer att visas på Eurosport, så från och med 5-6 oktober så kommer ni äntligen kunna kolla på simning nästan varje helg. 😁

För att vinna i Las Vegas behöver hela laget tillsammans samla ihop så många poäng som möjligt. Samma gäller för att kvala dit såklart. Energy Standards fördel just nu kan vara att vi redan har bra sammanhållning i laget, de flesta i laget tränar tillsammans året runt i Gloria Sports Arena. De andra lagens simmare är lite mer utspridda runt omkring i världen. Men alla lag är extremt starka så vi kommer inte ta en enda poäng för givet.

Lagkapper ger dubbla poäng.

Och min ABSOLUTA favoritgren “skins” ger TRIPPLA poäng om man vinner.

Skins är en utslagstävling. 3x50meter frisim. 8 simmare i första rundan. 4 simmare kvalar till andra rundan, de fyra går direkt och ställer sig bakom startpallen igen. Sen är det bara 2 simmare kvar i finalen. Då är det helt enkelt den som har mest krafter kvar/ minst mjölksyra efter 2 rundor som vinner. Denna gren är en stor fördel för mig som är en “hyfsat” bra sprinter. Men samtidigt har en rätt bra återhämtning från all 200m frisim träning jag gjort i mina dar. Nackdelen kanske kan vara att det är i kortbana. Måste även nämna att jag kört “skins” upplägget många gånger på andra tävlingar, och jag har vunnit varje gång. En gång simmade jag till och med snabbare på mina sista 50 än vad herrarna gjorde i sin sista runda… nog om det😂😈


Är så galet taggad! Se till att sitta i soffan framför tv:n, eller på arenorna och skrika som bara den när jag och dom andra Energy Standard-simmarna tävlar!

Räknar med att vi har vår egna hejarklackar och kanske även tifo:n i framtiden.


Länkar och information om tävlingen:

ISL Hemsida

Swim swam News ISL

Biljetter till tävlingarna:

Följ mitt lag på Instagram: @energystandard