Det blev ett tungt handbagage på vägen hem från Gwangju. 5 medaljer och ett pris för att jag blev VM:s bästa kvinnliga simmare.

Jag hade ett extremt tufft program. Totalt 19 lopp blev det med försök, semi och finaler. Jämfört med OS i Rio där jag hade 15 lopp. Så nu slog jag det rekordet. Hade såklart kunnat välja den enkla vägen, att bara ställa upp på de tre grenar som jag var världsetta på inför VM. Men behövde en ny och ännu tuffare utmaning. Jag tror att det är det som behövs för att jag ska kunna ta ytterligare ett steg i min utveckling att bli en ännu snabbare simmare.

Förutom rekordet i antal starter slog jag även två andra rekord. Flest antal medaljer på ett och samma VM. Och nu har jag även flest medaljer av alla kvinnliga simmare i historien. Räknat bara individuella medaljer. Annars ligger jag i lä bakom ett gäng amerikanska och australiensiska lagkapps-simmare.

Resultatet blev brons på 100 och 200 fritt. Silver på 100 fjäril och 50 fritt. Guld på 50 fjäril

Det har redan gått 2,5 vecka sen VM avslutades och jag har nog aldrig tränat såhär lite under ledigheten som nu. Brukar försöka hålla igång lite under semester men kroppen blev ovanligt sliten efter VM. Lika bra att testa på det här med återhämtning. Hört att det ska vara bra.

Måndag den 19 augusti sätter jag igång med simträningen igen. Det ska bli otroligt spännande att se om jag fortfarande kan simma...