Under länken http://www.sarahsjostrom.se/competitions/ Kan ni se vilka tävlingar jag är med på och när/var under 2019.

De tre första tävlingarna i norden är en hel tour (Helsingfors,Bergen, Stockholm). D.v.s. om en samlar på sig tillräckligt många poäng under de tre tävlingar så vinner en totalen. Jag deltar bara på en utav tävlingsdagarna i Helsingfors. Och två av tre tävlingsdagar i Bergen. Sen såklart alla dagar i Stockholm, som för övrigt även är VM-kval. Så många svenska simmare kommer att simma fort där.

Resultat hittas på https://www.livetiming.se/

Därefter tävlar jag Fina series, som är nytt för i år. Det är en tävling som bara dem 4 bästa i varje gren blir inbjuden till. Jag har blivit inbjuden på 50/100/200 fritt och 50/100 fjäril. Det är inga kval (försök/semi) eftersom det bara är 4 personer per gren. Det är extremt bra prispengar för att vara simning på de här tre tävlingarna i Guangzhou, Budapest, Indianapolis. Känns lite osvenskt att säga. Men detta är faktiskt en av de största anledningarna till varför jag väljer att ställa upp på de här tre tävlingarna.

Också nytt för i år är att jag inte ställer upp på Mare Nostrum-touren (Barcelona/ Canet/Monaco) eller Trofeo Sette Colli i Rom. Första gången jag ställde upp på de tävlingarna var 2007. Men det blir lite förändringar i schemat för i år. Det känns ändå lite skönt ska jag erkänna. Känns lite enformigt när man ställer upp på samma tävlingar år in och år ut ;) Fast jag älskar de klassiska tävlingarna i Rom, Barcelona, Monaco och Canet.
Förra året fick jag förutom att tävla i Rom, även träffa påven i Vatikanen. Det är ju ett minne för livet såklart.

Såhär ser man ut när man precis blivit välsignad av Påven
Jag och prins Albert II av Monaco
Mellan alla tävlingar måste jag hinna med all träning som krävs för att simma fort när det väl gäller. Under juni månad blir det fullt ös i träningsbassängen. Jag ställer upp på några av tävlingsdagarna under SM veckan i Malmö, innan det är dags att åka på förläger inför VM i Sydkorea.


Under hösten kommer jag att ställa upp på International swimming league. Som inom kort får ett helt eget inlägg. Så länge kan ni kolla på den här videon.

Jag och Michelle Coleman blir presenterade inför ett lopp under "Energy for swim 2017"